Foto: zdenulla
Suroviny
400 g |
|
1 ks |
|
1 balík |
|
|
|
Omáčka: | |
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
200 g |
|
|
|
2 PL |
|
(alebo olej) na zápražku |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente, zlejeme a premiešame s maslom alebo olejom, aby sa nezlepili. Eidam a Cheddar (alebo iný syr podľa chuti) nastrúhame, nivu rozdrobíme. Olivy zlejeme a nakrájame na menšie kúsky.
- 2
Salámu (prípadne šunku) nakrájame na kocky (ja som mala mortadelu vcelku z lidla a z toho som dala asi tretinu) a do zlata opražíme na troche oleja.
- 3
Omáčka: Z masla (alebo oleja) a múky spravíme svetlú zápražku. Za stáleho miešania prilejeme smotanu a trochu mlieka. Pridáme syry a miešame kým sa neroztopia. Podľa hustoty dolievame mliekom. Dochutíme oreganom a mletým čiernym korením a ak treba osolíme.
- 4
Zapekaciu misu vytrieme maslom alebo olejom. Vložíme cestoviny a premiešame s kukuricou, opraženou salámou a olivami. Všetko zalejeme syrovou omáčkou a premiešame. Zapekáme prikryté 10- 15 min. a odokryté 10. min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu