Cestoviny

Cestoviny s mangoldom (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Mangold je všestranne použiteľná zelenina. Listy môžeme použiť na šaláty, polievky, prílohy, hlavné jedlá.* Široké stopky sa dajú upraviť presne tak ako špargľa, preto pestujem na záhrade len širokostopkový mangold.

3-4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme.
  2. Olej dáme do panvice a rýchlo na ňom orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak.
  3. Pridáme natrhané listy mangoldu a za stáleho miešania na slabom plameni restujeme 4-5 minút, kým listy nezavädnú.
  4. Pridáme scedené cestoviny, dochutíme soľou a mletým bielym korením.
  5. Nakoniec vmiešame chilli korenie podľa svojej chuti. Kto má rád pálivé, pridá, kto veľmi nie, uberie.
  6. Pred podávaním posypeme na tanieri strúhaným syrom.