Cestoviny s hlivou a kelom (fotorecept)

Autor receptu: caterina

Inspirovala som sa receptom z casopisu, len namiesto kuriatok som pouzila hlivu.

4
porcie
10 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravime si suroviny.
  2. Nakrajame por.
  3. hlivu
  4. kel na tenke rezance
  5. a tiez sunku. Pouzila som talianske prosciutto, na Slovensku som si zvykla niekedy kupovat Schwarzwaldsku sunku, ktora je velmi dobra a cenovo prijatelna. Ale nabuduce v tomto recepte prosciutto zamenim za slaninku :)
  6. Na oleji si opecieme por
  7. Pridame hlivu a chvilu podusime.
  8. Ked sa vydusi vsetka voda z hlivy, pridame prosciutto a par minut opecieme.
  9. Nakoniec prisupneme kel, okorenime mletym ciernym korenim, osolime, podlejeme troskou vody alebo bieleho vina a dusime domakka. Pouzila som len cierne korenie. Najskor som si myslela, ze to nebude stacit, ale stacilo a aspon viac vynikla chut jednotlivych surovin.
  10. Medzitym si uvarime cestoviny. Ked je zelenina podusena, cestoviny pridame do omacky.
  11. Nalozime na tanier, posypeme (kto ma rad) struhanym syrom a podavame. Ja som to s tym syrom trochu prehnala, ale bolo to fajne :)