Cestoviny s hlivou a kelom (fotorecept)
Autor receptu: caterina
Inspirovala som sa receptom z casopisu, len namiesto kuriatok som pouzila hlivu.
4 porcie |
10 minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravime si suroviny.
- Nakrajame por.
- hlivu
- kel na tenke rezance
- a tiez sunku. Pouzila som talianske prosciutto, na Slovensku som si zvykla niekedy kupovat Schwarzwaldsku sunku, ktora je velmi dobra a cenovo prijatelna. Ale nabuduce v tomto recepte prosciutto zamenim za slaninku :)
- Na oleji si opecieme por
- Pridame hlivu a chvilu podusime.
- Ked sa vydusi vsetka voda z hlivy, pridame prosciutto a par minut opecieme.
- Nakoniec prisupneme kel, okorenime mletym ciernym korenim, osolime, podlejeme troskou vody alebo bieleho vina a dusime domakka. Pouzila som len cierne korenie. Najskor som si myslela, ze to nebude stacit, ale stacilo a aspon viac vynikla chut jednotlivych surovin.
- Medzitym si uvarime cestoviny. Ked je zelenina podusena, cestoviny pridame do omacky.
- Nalozime na tanier, posypeme (kto ma rad) struhanym syrom a podavame. Ja som to s tym syrom trochu prehnala, ale bolo to fajne :)