Cestoviny s brokolicou a so syrovou omáčkou
Foto: mony26
Ľahké a rýchlo hotové cestoviny s brokolicou a syrovou omáčkou. Lacné, rýchle a chutné.:)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme variť osolenú vodu na cestoviny. Do druheho hrnca si dáme variť vodu na brokolicu :). Brokolicu rozoberieme na ružičky, stonku narežeme po dĺžke na menšie časti.
- 2
Keď začne voda vrieť, dáme do nej brokolicu. Ružičky brokolice varíme približne minútku - dve. Vyberieme do misky so studenou vodou. Stonky ešte necháme variť cca 2 minuty. Stonky brokolice nekrájam, nastrúham ich na struhadle.
- 3
Omáčka: Rozpustíme maslo, pridáme 2 PL múky. A treba miešať aby sa nepripalila.:) Prilievame po troche smotanu. Miešame metličkou, aby sa nam nespravili hrudky. Prilejeme vývar z brokolice a syr v črievku. Osolíme, pridáme ml. biele korenie.
- 4
Ked je omáčka hotova pridam do nej uvarenu brokolicu a nastúhaný syr. A omáčka je hotová..:) Cestoviny: Medzitým nám zovrela voda na cestoviny. Tie vsypeme do vriacej osolenej vody, premiešame. Uvarené cestoviny scedíme. A môžme podávať :) Dobrú chuť!
Tiež s brokolicou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
suhlasim s tebou, dobre si to napisala, len otazku by som polozil tochu inak - a preco hej?
prepáč, ale od študenta medicíny by som čakala trochu iné hodnotenie tohto receptu. Chápem, brokolica je veľmi zdravá, ale viem si ju predstaviť v inak skombinovanom sýtom jedle aj lepšie
Myslíš, že študent medicíny sa živí len lupeňmi šalátu, ružičkami surovej brokolice a olivovým olejom????? Alebo akýkoľvek študent, odkázaný na stravu v menze?
to si vôbec nemyslím, hovorila som o sýtom jedle. A menzu v tej podobe v akej sme ju zažívali my, už dnešní študenti nepoznajú
Súhlasím!
Ja takmer každý recept 'chválim' kde nie je mäso.🧡
Ešte by som dodala, s kritikou je lepšie narábať opatrne, nevieme koľko rokov má danná osoba, koľko sebavedomia má alebo nemá atď.
Keď sa to niekomu nepáči, nech ten recept nerobí, nech si ho urobí podľa svojho a 'problém' vyriešený.🙌 😊
Samozrejme kritika môže človeka aj 'posunúť ďalej' ale aj úplne odradiť!
Ako som spomenula, nepoznáme osobne človeka, ktorý pridáva recept..vždy je lepšie byť podľa mňa milý ako kritický.
Proc katastrofa?
Citala si ten rcp? Naco zasmazka a este aj bambino? Kedysi davno mi kamaratka uvarila cosi podobne, este na strednej, asi bez zasmazky a nejakym tavenakom. Po dvoch sustach, ked to trosku ochladlo, sa z toho stala akasi hmota, ktoru bolo treba krajat nozom, taky zlepenec z toho bol, brrrr.
Je to normalni besamel, mnozstevne nezkoumam, ale do nej strouh syr, nebo ten jeji tavenak, to neposoudim, ale kdyz z toho nebude hňouc, tak nevivim problem. Zrejme zalezi jaky tavenak?
Uvar a uvidis, ze ten hnouc to bude