Cestoviny s bravčovými rebierkami (Fideos a la cassola) fotorecept

kucharka - bez fotkykucharka, 8. mája 2020
Cestoviny s bravčovými rebierkami (Fideos a la cassola) (fotorecept)
Foto: kucharka

Ďalšie jednoduché katalánske jedlo. Každá rodina má svoj recept, môže sa pridať klobáska, hrach, slanina... Ja vám ponúkam tento, ktorý robíme u nás doma.

4-6
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
1 l
2 strúčiky
400 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji opečieme strúčik cesnaku, aby rozvoňal.

    Cestoviny s bravčovými rebierkami (Fideos a la cassola) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme nasekané mäso, posolíme a pokoreníme a sprudka opečieme na silnom ohni, aby mäso chytilo farbu.

    Cestoviny s bravčovými rebierkami (Fideos a la cassola) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme lúpané paradajky (môže byť aj pretlak), pomiešame a prikryté dusíme asi 40 minút, alebo dokedy mäso nezmäkne.

    Cestoviny s bravčovými rebierkami (Fideos a la cassola) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme cestoviny. Najlepšie sú v tvare akoby slížikov. Poriadne premiešame.

    Cestoviny s bravčovými rebierkami (Fideos a la cassola) (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme vodou, malo by to byť trochu nad cestoviny, asi tak centimeter. Premiešame. Posolíme. Prikryté varíme asi tak 10-12 minút, podľa cestovín.

    Cestoviny s bravčovými rebierkami (Fideos a la cassola) (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotovo.

    Cestoviny s bravčovými rebierkami (Fideos a la cassola) (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Môžeme posypať syrom. Dobrú chuť.

    Cestoviny s bravčovými rebierkami (Fideos a la cassola) (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Hmm, zajímavý receptík. Nemám představu, zda žebírka jsou nasekané i s kostí, ani z fota to nevyhledím. Pěkná inspirace, děkuji, milá @kucharka za rozšíření obzorů.