Cestovinový šalát
Cestovinový šalát

Cestovinový šalát s cherry paradajkami a olivami

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 30. augusta 2021
Cestovinový šalát s cherry paradajkami a olivami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-5
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

450 g menšie
3-4 strúčiky
200 g
200 g
150 g
1/2 ks
2 PL
1 PL čerstvá
7 PL
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo väčšom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Nasypeme cestoviny, pridáme aj celé strúčiky neočisteného cesnaku a varíme, kým cestoviny nie sú al dente. Scedíme ich, opláchneme studenou vodou a dáme do misy.

  2. 2

    Paradajky a uhorku nakrájame na malé kocky, olivy na kolieska, pažítku a bazalku nasekáme najemno. Všetko pridáme do misy k cestovinám.

  3. 3

    Cesnak, ktorý sa varil s cestovinami ošúpeme, roztlačíme v miske, pridáme olivový olej, vínny ocot, soľ, korenie a premiešame. Dresingom šalát polejeme a premiešame. Dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu