Pizza
Cesto na pizzu
Autor receptu: editamarkos
4 porcie |
120 minút príprava |
10 minút na 230 °C |
Postup
- Múku si preosieme. Do 100 ml teplej vody s 1 ČL cukru nasypeme 10 g sušeného droždia.
- Do domácej pekárničky začneme dávkovať 3 PL oleja, 1 ČL soli a 160 ml teplej vody. Nasypeme preosiatu múku. Na múku nalejeme naštartované droždie. Pekárničku nastavíme na program miešania a kysnutia bez pečenia.
- Po skončení programu máme cesto, ktoré ešte rozdelíme na 4 bochníky. Vyvaľkáme na tenko. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme ešte 20 minút kysnúť. Potrieme kečupom a navrch dáme všetko, čo komu pasuje. Dáme piecť do rúry dopredu vyhriatej na 230 °C.