Foto: galka01
Cesnakový posúch pozná skoro každý a na vareche je isto mnoho receptov, ale dnes sme spolu s deťmi pripravili takýto...
porcií
Suroviny
1 kg |
|
3 KL |
|
6 dcl vlažná |
|
2 PL |
|
50 g |
|
1 ks |
|
5 ks varené v šupke |
|
1 KL |
|
podľa potreby jemne posekaná |
|
1 hlavička |
|
podľa potreby na vymastenie plechu |
|
300 g |
|
Postup
-
1
Z múky, soli, vody, octu, droždia, prášku do pečiva, rasce a varených, na jemno postrúhaných zemiakov si prpravíme kysnuté cesto, ktoré miesime približne 20 minút. Necháme vykysnúť a potom ešte raz dôkladne premiesime...
-
2
Po nakysnutí cesto rozgúľame na 0,5cm hrubý plát a s pohárikom alebo formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na pomastený plech. Neukladáme tesne vedľa seba, lebo cesto podkysne a všetko by sa polepilo.
-
3
Cesto prstami jemne roztlačíme, posypeme pažítkou a pokrájanou slaninkou..na plechu necháme podkysnúť podľa potreby...a potom šup s plechom do rozohriatej rúry...pečieme pri teplote 180 podľa potreby...
-
4
Cesnak si pretlačíme, pridáme približne 1dcl vody a 2kl soli, všetko spolu dobre vymiešame. Po upečení posúchy ešte horúce potrieme cesnakovou pastou a po vychladnutí papáme...
-
5
U nás doma to však pre deti neplatí, posúchy jedli ešte teplé....veľmi dobré sú však k pivu alebo k vínku...no nemusia každému chutiť. Prajem dobrú chuť....
Prosim, ten prasok do peciva mozem vynechat?