Cesnakový posúch so slaninkou
Autor receptu: galka01
Cesnakový posúch pozná skoro každý a na vareche je isto mnoho receptov, ale dnes sme spolu s deťmi pripravili takýto...
Postup
- Z múky, soli, vody, octu, droždia, prášku do pečiva, rasce a varených, na jemno postrúhaných zemiakov si prpravíme kysnuté cesto, ktoré miesime približne 20 minút. Necháme vykysnúť a potom ešte raz dôkladne premiesime...
- Po nakysnutí cesto rozgúľame na 0,5cm hrubý plát a s pohárikom alebo formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na pomastený plech. Neukladáme tesne vedľa seba, lebo cesto podkysne a všetko by sa polepilo.
- Cesto prstami jemne roztlačíme, posypeme pažítkou a pokrájanou slaninkou..na plechu necháme podkysnúť podľa potreby...a potom šup s plechom do rozohriatej rúry...pečieme pri teplote 180 podľa potreby...
- Cesnak si pretlačíme, pridáme približne 1dcl vody a 2kl soli, všetko spolu dobre vymiešame. Po upečení posúchy ešte horúce potrieme cesnakovou pastou a po vychladnutí papáme...
- U nás doma to však pre deti neplatí, posúchy jedli ešte teplé....veľmi dobré sú však k pivu alebo k vínku...no nemusia každému chutiť. Prajem dobrú chuť....