Cesnaková kukurica so špenátom

Autor receptu: boise

Nemám rada kukuricu v jedlách. Ale mám rada cesnak a tiež mám doma špenát. Skúšala som rôzne recepty so špenátom a hľadala som niečo ďalšie a narazila som na tento teplý šalát (alebo predjedlo?). Ten cesnak ma presvedčil, ale bola som skeptická. Výsledok ma ale veľmi príjemne prekvapil :)

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Schválne nepíšem koľko čoho, lebo recept je krásne variabilný a môžte si ho prispôsobiť podľa svojich chutí a počtu osôb. Najskôr si dáme do menšieho hrnca rozpustiť maslo.
  2. Na maslo nasypeme kukuricu (použila som mrazenú, ale čerstvá je najlepšia - samozrejme len zrnká). Nechajte podusiť na masle cca 5 minút, podľa chuti kukurice. Pretlačte cesnak. Koľko porcií pripravujete, toľko strúčikov cesnaku. Ja som robila pokusne len za tú malú misku - pre mňa na večeru, takže padol za vlasť jeden. Dochuťte čerstvo namletým čiernym korením a soľou a poduste ďalšie 2-3 minúty.
  3. Potom pridajte šľahačkovú smotanu. Potrebujete jej toľko, aby tesne zakryla kukuricu. Podľa chuti pridajte muškátový oriešok. Na záver pridajte natrhaný špenát a chvíľku povarte - kým špenát nezvädne. Ak treba, dochuťte ešte korením a soľou. Podávajte teplé. :)