Foto: mohicanka
výborná "zdravá" smotanová torta s černicami, veľmi jednoduchá, piškótové cesto, smotanový základ, ovocie, je možné urobiť namiesto torty koláč na plech
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
piškotove cesto: štyri žĺtka vymiešame s hnedým cukrom a jedným sáčkom vanilkového cukrom na penisto, pridáme olej, vodu a premiešame. prisypeme múku do ktorej sme vmiešali prášok do pečiva. nakoniec veľmi zľahka a dôkladne primiešame sneh zo štyroch bielkov. pečieme na 180 stup. asi pol. hodinu do hneda.
- 2
vyšľaháme si šľahačku so stužovačom (podľa návodu na obale) pridáme kyslé smotany a dva sáčky vanilkového cukru a dobre premiešame, kým nám vychladne piškotový korpus dáme chladiť do chladničky.
- 3
piškotový korpus natrieme jahodovým džemom, natrieme smotanovým krémom, poukladáme černice prípadne akékoľvek iné sezónne ovocie a zalejeme želatínou (príprava podľa návodu na obale). ja natieram želatinu len silikónovým štetcom na ovocie. hotovú tortu dáme do chladničke najlepšie na celú noc,..čím dlhšie vám vydrží tým je lepšia. u nás sa však zje veľmi rýchlo :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu