Celozrnné fusilli s ricottou a olivami fotorecept

martinis - fotkaMartinis, 28. marca 2013 21:18
Ďalšie recepty »
Celozrnné fusilli s ricottou a olivami (fotorecept)Foto: martinis

Celozrnné špirálky čistej chuti s lahodnou ricottou, olivami, paradajkami a čerstvými bylinkami.

1
porcia
20 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček (300 ml)
štipka
2 PL
1 strúčik
3 ks
10 ks
125 g
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Mám rád dobré jedlo - a toto medzi také rozhodne patrí. Cestoviny varím často, pretože sú nenáročné na prípravu a nepoznám vari univerzálnejšiu surovinu pri varení, takže dnes som sa rozhodol pre hostinu plnú pravých, talianskych ingrediencíí. Ak je čas na bazmäsitý, pritom však chutný a sýty obed, potom je rad na moje celozrnné fusilli s ricottou a olivami, ktorých príprava vám vyčarí úsmev na perách :)

  2. 2

    Dnes naozaj nebudeme potrebovať veľa surovín - základom sú 3 pekné, malé a umyté paradajky, zhruba 3 lyžice olív a samozrejme kvalitný olivový olej a strúčik cesnaku pre chuť. Paradajky nahrubo nasekáme bez akéhokoľvek systému, má to vyzerať tak "neupravene", strúčik cesnaku očistíme a následne pretlačíme na poriadne rozohriaty olej vo veľkej panvici.

  3. 3

    Opečieme ho dohneda, potom prisypeme aj paradajky a celé olivy. Paradajky môžte použiť aj cherry, na chuti to neuberie, skôr naopak ;) Opekajte na vyššom ohni za občasného premiešania 5 minút.

  4. 4

    Zatiaľ čo sa paradajky a olivy opekajú, do osolenej vody dáme variť fusilli. Mne stačilo sedem minút, po ktorých sú pripravené na scedenie. Predtým som však zobral lyžicu vody, v ktorej sa varili a prilial ju do panvice.

  5. 5

    To nám poslúži na nepatrné zriedenie ricotty, ktorú dáme do panvice. Ricotta je výborný srvátkový syr - spočiatku mi nechutila, avšak teraz sa zaradila medzi jeden z mojich najobľúbenejších syrov, najmä v tomto jedle je vyslovene delikátna :))

  6. 6

    Bohato posypeme mletým čiernym korením, pridáme aj zopár lístkov čerstvých byliniek. Ideálne by sa hodila bazalka či oregáno, ani jedno som však nemal a tak dobre poslúžil aj petržlen. Prisypeme fusilli a všetko dôkladne premiešame a na tanieri ešte posypeme čerstvo namletým farebným korením.

  7. 7

    Trik týchto cestovín je v tom, že okrem ochutenie vody na cestoviny soľ vôbec nepoužijeme. Za pomoci kvalitného olivového oleja, strúčiku cesnaku, opečených olív a paradajok, krémovej ricotty, byliniek a bežného čierneho korenia vyčarujeme jedinečnú, čistú chuť bez akéhokoľvek komplikovaného korenenia a dochucovania. Niet na čo čakať, dobrú chuť :O)

    Celozrnné fusilli s ricottou a olivami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Môj tip : Ak vám šupky z paradajok prekážajú, pokojne paradajky sparte a ošúpte. Mne vôbec nevadia a nevidím v tom okrem straty času žiaden zmysel, takže to nikdy nerobím :)

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist