Cannelloni s hubovou náplňou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Tieto cestoviny zvyčajne plníme mixovanými plnkami pomocou zdobiaceho vrecúška. Ak máte čas a chuť vyhrať sa s plnením čajovou lyžičkou, skúste to napríklad s chrumkavými lesnými hubami.

Postup

  1. Sušené huby namočíme do horúcej vody na pol hodinu. Vodu z húb zlejeme a v čistej osolenej vode ich povaríme 10 minút. Cibuľu, šampiňóny, mozzarellu nakrájame na drobné kocky, parmezán nastrúhame. Prichystáme si za hrsť rukoly a petržlenovej vňate.
  2. Na kúsku masla speníme cibuľu.
  3. Pridáme nakrájané šampiňóny. Mierne osolíme a okoreníme. Po pár minútach pridáme aj prevarené podpňovky.
  4. Pridáme mozzarellu a parmezán.
  5. Ked sa syr roztopí, prihodíme lístky rukoly natrhané na menšie kúsky. Po 1 - 2 minútach odstavíme zo sporáka.
  6. Na záver pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a zmesou ihneď plníme predvarené cannelloni.
  7. Z masla a múky a mlieka spravíme klasickú bešamelovú omáčku (trochu riedšiu než zvyčajne), ktorú dochutíme parmezánom (časť odložíme na posypanie), soľou, bielym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Omáčkou zalejeme naplnené cestoviny a posypeme zvyšným parmezánom.
  8. Pri 200 °C zapekáme cca 15 minút.
  9. Tentokrát som skúsila aj "jednoporciovky" v mištičkách na suflé.