Plnená tekvica

Camarão na Moranga

Autor receptu: ryzasos

Samotný názov „Camarão na Moranga“ znie ako kúzelná kombinácia chutí, a presne tak aj chutí! Tento brazílsky pokrm je prekvapivo jednoduchý na prípravu, no jeho výsledok je ohromujúci.* Kombinácia morských plodov, krémovej tekvice a aromatických korenín vytvára lahodné jedlo, ktoré určite oživí váš jedálny lístok.

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180 ˚C. Odkrojte vrch tekvice. Vyberte dužinu a semená.
  2. Očistite vnútro tekvice a potrite ho 2 lyžicami oleja. Posoľte a dochuťte čiernym korením.
  3. Tekvicu položte reznou stranou nadol na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte 30 až 35 minút alebo kým tekvica nezmäkne.
  4. Medzitým zohrejte zvyšný olej vo veľkej panvici na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a jalapeňo a varte 3 až 5 minút alebo kým mierne nezmäknú.
  5. Pridajte očistené krevety, soľ a korenie a varte 3 až 5 minút alebo kým sa krevety nezačnú krútiť.
  6. Primiešajte paradajkový pretlak a sekané paradajky, priveďte do varu. Odstavte, vmiešajte smotanový syr a polovicu nastrúhaného syra čedar a nasekanú koriandrovú vňať.
  7. Do pečenej tekvice pridajte krevetovú zmes, posypte zvyšným čedarom. Pečte 15 až 20 minút alebo kým sa čedar neroztopí.
  8. Medzitým uvarte ryžu podľa návodu na obale. Podávajte spolu s krémovými krevetami.