Plnená tekvica
Camarão na Moranga
Autor receptu: ryzasos
Samotný názov „Camarão na Moranga“ znie ako kúzelná kombinácia chutí, a presne tak aj chutí! Tento brazílsky pokrm je
prekvapivo jednoduchý na prípravu, no jeho výsledok je ohromujúci.* Kombinácia morských plodov, krémovej tekvice a
aromatických korenín vytvára lahodné jedlo, ktoré určite oživí váš jedálny lístok.
4 porcie |
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Predhrejte rúru na 180 ˚C. Odkrojte vrch tekvice. Vyberte dužinu a semená.
- Očistite vnútro tekvice a potrite ho 2 lyžicami oleja. Posoľte a dochuťte čiernym korením.
- Tekvicu položte reznou stranou nadol na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte 30 až 35 minút alebo kým tekvica nezmäkne.
- Medzitým zohrejte zvyšný olej vo veľkej panvici na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a jalapeňo a varte 3 až 5 minút alebo kým mierne nezmäknú.
- Pridajte očistené krevety, soľ a korenie a varte 3 až 5 minút alebo kým sa krevety nezačnú krútiť.
- Primiešajte paradajkový pretlak a sekané paradajky, priveďte do varu. Odstavte, vmiešajte smotanový syr a polovicu nastrúhaného syra čedar a nasekanú koriandrovú vňať.
- Do pečenej tekvice pridajte krevetovú zmes, posypte zvyšným čedarom. Pečte 15 až 20 minút alebo kým sa čedar neroztopí.
- Medzitým uvarte ryžu podľa návodu na obale. Podávajte spolu s krémovými krevetami.