Čajové vajcia

giggles - fotkagiggles, 1. apríla 2013
Čajové vajcia
Foto: giggles

Recept pre milovníkov čínskej kuchyne a všetkých, ktorí obľubujú netradičné chute a vône :)

20 minút
príprava
30 minút
na 100 °C

Suroviny

ľubovoľne
na 10 vajec  asi 1 liter
3  PL alebo 5-6 sáčikov
5-6 PL
1 čl
1 čl
1 čl
1 čl
1 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia starostlivo poumývame a uvaríme na hniličku. Je potrebné, aby stuhol bielok. Potom ich ochladíme studenou vodou a každému naklepeme lyžicou škrupinku. Má popukať, ale musí zostať v celku.

  2. 2

    Do hrnca si nalejeme vodu (radšej menej a v prípade potreby dolejeme). Pridáme všetky suroviny na nálev a poukladáme vajcia tak, aby boli celé ponorené. Koreniny možno použiť v celku alebo mleté. Taktiež čaj, sypaný alebo porciovaný. Nesoliť, slanosť dodá sójová omáčka.

  3. 3

    Necháme zovrieť, potom utlmíme plameň a varíme pol hodinu. Odstavíme a necháme vajíčka v náleve vychladnúť. Olúpeme, opláchneme a môžeme podávať. Sú krásne mramorované. Ak pri naklepávaní škrupiny pukne bielok a nálev sa dstane k žĺtku, sú ešte výraznejšie. Dobrú chuť!

  4. 4

    Najlepšie sú keď sa pripravia vopred večer a lúhujú sa celú noc. Ak ostanú, v náleve vydržia v chladničke niekoľko dní, samozrejme neošúpané.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@giggles to mas pravdu, ty dva jsou jen v caji. Ja k nim psala do diskuze, co vsechno tam jeste patri. Narozdil od tebe davam hvezdicky badyanu a misto kminu hrebicek. Naklepane vajicko nekolikrat protahnu tenkou jehlici pletaci, pronikne to dobre a mramor i dovnitr. Nakonec ctvrtky nebo platky vajicek jemne pokropim tou cernou vodou, jen kapicky, moc dobry !