Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte

Autor receptu: elmer

4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. pripravíme si bylinkové maslo : čerstvé maslo, cesnak, bazalku, čierne korenie a soľ spracujeme dokopy. Maslo by malo mať pred spracovaním izbovú teplotu aby sa ľahko premiešavalo. Pomer ingrediencií závisí v podstate od Vašej chute, niekto má rád maslo viac cesnakové, niekto viac bylinkové...
  2. hermelín obalíme v 1-2 plátkoch Schwarzwaldskej šunky, špáradlom upevníme tak, aby šunka obaľovala syr, no nebola porušená jeho "kôrka" syra. Na vrch takto pripraveného syra dáme bylinkové maslo a vložíme do zapekacej misy spolu s cherry paradajkami. Pečieme ca. 15-20 min pri teplote 180 stupňov.
  3. rukolovú "podstieľku" pripravíme veľmi jednoducho. Rukolu umyjeme, osušíme a úhľadne poukladáme na tanier. Pridáme kukuricu, pokvapkáme citrónovou šťavou a prelejeme olivovým olejom. Na takto pripravenú podstieľku položíme ugrilovaný syr, vedľa položíme upečené cherry paradajky.
  4. ako prílohu môžme zvoliť pečené bagetky, ktoré pred pečením narežeme a v rezoch takisto potrieme bylinkovým maslom.