Bylinkové knedličky zapekané so zeleninou

Autor receptu: redakcia

Niet nad čerstvé suroviny, z ktorých sa zrodí omnoho chutnejšie, voňavejšie i zdravšie jedlo. Konečne sa po "chudobnej" zime môže tanier zazelenať jarnou zeleninou a bylinkami.

4
porcie
90 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pečivo nakrájame na kocky a vložíme do misy. Potom nakrájame nadrobno cibuľu a osmažíme ju v hrnci na masle do sklovita. K cibuli pridáme nasekané bylinky. Primiešame nakrájané pečivo, zalejeme mliekom a rozšľahanými vajcami a necháme stáť tak dlho, kým tekutina nevsiakne do pečiva. Nasiaknuté suroviny spracujeme na cesto a zakryté kuchynskou utierkou necháme odpočívať asi 20 minút na chladnom mieste.
  2. Vo väčšom hrnci dáme zovrieť vodu. Z odpočinutého cesta formujeme pomúčenými rukami knedle a vkladáme ich do vriacej vody. Varíme na malom plameni asi 15 minút. Uvarené knedle vyberieme z vody dierkovanou naberačkou a necháme odkvapkať na sitku.
  3. Fazuľku a karotku očistíme a nakrájame na kúsky. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, cesnak a nasekanú petržlenovú vňať. Pridáme fazuľku, mrkvu, hrášok, opražíme, trochu podlejeme, osolíme a udusíme domäkka. Dáme do vymastenej zapekacej formy, pridáme knedlíky a cherry paradajky, osolíme a okoreníme a zapečieme.