Bylinková pizza
Autor receptu: pusta
Ako rýchlu večeru som pripravila pizzu. Cesto som roztlačila do tortovej formy, vymazanej bravčovou masťou, potrela som ho paradajkovým pretlakom, posypala bylinkami, plátkami cesnaku a upiekla.
1 dávka porcia |
180 minút príprava |
7-8 minút na 230 - 240 °C |
Postup
- Preosiatu múku som premiešala so soľou,do stredu som vyhlbila jamku, namrvila som do nej droždie, ktoré som posypala kryštálovým cukrom, zaliala trochou vlažnej vody. Ked kvások vykysol, pridala som olej a so zvyšnou vlažnou vodou som všetko spracovala na mäkšie cesto, ktoré som nechala vykysnúť na dvojnásobný objem.
- Tortovú formu som vymazala bravčovou masťou, vykysnuté cesto som v nej roztlačila rukami. Paradajkový pretlak som trocha nariedila vodou, zmiešala so soľou a potrela som ním cesto, ktoré som posypala bylinkami a cesnakom nakrájaným na plátky.
- Piekla som v trúbe vyhriatej na 230 - 240 stupňov 7-8 minút. Pokrájala som ju a podávala.