Býčie žlazy grilované
Autor receptu: eraserhead
1 porcia |
35 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme variť dostatočné množstvo vody, osolíme a pridáme po 4 guľôčky z každého korenia. Necháme povariť pol hodinu a potom pridáme žlazu, na miernom ohni varíme 5minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.
- Vychladnutú žlazu veľmi opatrne zbavíme dvoch vrstiev blán (opatrne preto aby sme zachovali tvar), v strede pozdĺžne nakrojíme ale neprekrojíme to isté zopakujeme aj po stranách. Grilujeme asi 10 minút z oboch strán na panvici ktorú sme zľahka pokropili olejom, jemne solíme a koreníme čerstvo zomletým čiernym korenín. Na panvici grilujeme aj mrkvu (celú mrkvu pozdľžne opatrne rozoberieme a použijeme iba stred).
- Uložíme na podnos, posypeme nakrájeným cesnakom, čili a klíčkami cibule.