Býčie žlazy grilované

Autor receptu: eraserhead

1
porcia
35 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dáme variť dostatočné množstvo vody, osolíme a pridáme po 4 guľôčky z každého korenia. Necháme povariť pol hodinu a potom pridáme žlazu, na miernom ohni varíme 5minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.
  2. Vychladnutú žlazu veľmi opatrne zbavíme dvoch vrstiev blán (opatrne preto aby sme zachovali tvar), v strede pozdĺžne nakrojíme ale neprekrojíme to isté zopakujeme aj po stranách. Grilujeme asi 10 minút z oboch strán na panvici ktorú sme zľahka pokropili olejom, jemne solíme a koreníme čerstvo zomletým čiernym korenín. Na panvici grilujeme aj mrkvu (celú mrkvu pozdľžne opatrne rozoberieme a použijeme iba stred).
  3. Uložíme na podnos, posypeme nakrájeným cesnakom, čili a klíčkami cibule.