Plnené tortilly

Buritos s tekvicovo-avokádovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Ryžu uvaríme v osolenej vode domäkka, necháme vychladnúť.
  2. Tekvicu očistíme, nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme a pečieme domäkka v rúre rozohriatej na 160 °C asi 20 minút, necháme vychladnúť. Avokádo očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
  3. Na suchej panvici opečieme tortilly z oboch strán. Na opečenú tortilu striedavo naukladáme jednotlivé suroviny, aby pri reze vznikla pekná mozaika, posypeme nakrájanou koriandrovou a petržlenovou vňaťou, zrolujeme a prekrojíme na polovicu. Podávame na listovom šaláte, ktorý sme dochutili soľou, korením, citrónovou šťavou a olivovým olejom.