Makový bulgur
Bulgur s makom a dusenými jablkami
Autor receptu: macka78
Obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok ako fosfor, horčík, selén či železo a vitamín A. Je bohatý na vlákninu a má veľmi nízky obsah tuku, preto by mal byť súčasťou jedálneho lístka všetkých, ktorí bojujú s nadbytočnými kilogramami.
Postup
- Uvaríme si bulgur podľa návodu. Mak pomelieme, sparíme horúcim mliekom a primiešame lekvár. Jablká očistíme a nakrájame na malé kocky a krátko podusíme spolu so škoricou. Nakoniec pridáme med a trošku citrónovej šťavy.
- Uvarený bulgur zmiešame s makom a jabĺčkami. Ten kto nedrží diétu, môže pridať maslo na zjemnenie. Ako prílohu som použila figy, lebo sú sladučké a mne veľmi chutia a ozdobila čerstvou mätou. Jablká môžete nahradiť slivkami.