Pilav

Bulgur pilav s kuracím mäsom (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Esmer bulgur - tmavý bulgur s kuracími stehnami. Veľmi chutný pilav :-)

4
porcie
40-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si 3 dl tmavého bulguru. Dalej 2 kuracie stehná, ktoré prekrojíme na 2 časti a tú hornú stehennú cast pri kosti trošku zakrojíme. Nakoniec ešte 1 väčšiu cibulu, ktorú si nakrájame na kocky.
  2. V kastrole si na oleji zosklovatíme trocha osolenú cibulu. Pridame mäso, ktoré z oboch strán len tak na rýchlo osmahneme, kludne môže chytit trocha farby. Následne zalejeme 8 dl vody, pridáme sol, mleté korenie a necháme od bodu varu 10 minút povariť.
  3. Po 10-ich minutách varenia pridáme bulgur a premiešame tak, aby bol bulgur všade rovnomerne.Zakryjeme pokrievkou a varíme na menšom až strednom ohni cca 40 minút. Vlastne kým bulgur nevsiakne do seba celú vodu. Za ten čas krásne zmäkne aj mäso :-) Za celý čas varenia pilav nemiešame, len potrasieme/pomykáme panvicou, aby sa obsah popohýnal. Ku koncu, ked už celú vodu vsiaklo, necháme ešte pilav zo spodu trocha opiecť. To budete počut, ked už bude škvrčať :-) Dá to výbornú chuť :-) Hotový pilav na 15 minut odstavíme.
  4. Hotový pilav :-) a môžeme podávať.
  5. Pred podávaním zvyknem mäso oštipkat dole a každému dat na svoju porciu :-) Pilav chutí výborne, tá mäsová šťava sa vpila do bulguru a fantasticky ho ochutila. No tá opečená čast na spodku panvice je z celého pilavu najchutnejšia :-) Kto chce, si môže na pilav dať aj cesnakový jogurt. Dobrú chuť .