Budapeštianske kurča

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Umyté a očistené papriky pokrájame na väčšie kúsky, cibuľu a slaninu nadrobno. Na panvici usmažíme cibuľu so slaninou na 1 PL oleja dozlata. Pridáme papriky a restujeme 5 minút. Necháme schladnúť. Umyté a osušené kurča zvnútra potrieme soľou, korením a mletou paprikou. Naplníme ho paprikovou zmesou z panvice a zopneme ihlou alebo špajľami.
  2. Kurča osolíme, okoreníme a opaprikujeme aj zvonku, vložíme do olejom vymasteného pekáča, podlejeme troškou horúcej vody a pri 250 o C upečieme domäkka. Po 25 minútach pečenia kurča prevrátime. Takmer mäkké kurča z pekáča vyberieme.
  3. V troche vody rozmiešame PL múky a spolu so smotanou vlejeme do pekáča. Premiešame, kurča vrátime do pekáča a ešte chvíľu dopečieme. Podávame s ryžou alebo s knedľou.