Buchty na pare (fotorecept)

Autor receptu: liviar

Tentokrát som mala pomoc, ja som bola iba fotograf.

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Múku, droždie, mlieko, vodu, soľ, cukor a olej dáme do kysky a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
  3. Vykysnuté na podložke ešte raz spacujeme rukami. A najlepšie je to viacerými rukami.
  4. Cesto roztiahneme alebo rozvaľkáme, vykrajujeme z neho kolieska a plníme buď marmeládou, nutelou alebo kto čím chce.
  5. A takto všetky zvyšky spotrebujeme
  6. Naplnené buchty dáme na panvicu s nepriľnavým povrchom, podlejeme 1 dcl vody, zakryjeme a necháme ich 4 min dojsť. Vrch posypeme gankom alebo polejeme roztopenou čokoládou a môžeme podávať.