Buchty na pare (fotorecept)
Autor receptu: liviar
Tentokrát som mala pomoc, ja som bola iba fotograf.
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Múku, droždie, mlieko, vodu, soľ, cukor a olej dáme do kysky a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
- Vykysnuté na podložke ešte raz spacujeme rukami. A najlepšie je to viacerými rukami.
- Cesto roztiahneme alebo rozvaľkáme, vykrajujeme z neho kolieska a plníme buď marmeládou, nutelou alebo kto čím chce.
- A takto všetky zvyšky spotrebujeme
- Naplnené buchty dáme na panvicu s nepriľnavým povrchom, podlejeme 1 dcl vody, zakryjeme a necháme ich 4 min dojsť. Vrch posypeme gankom alebo polejeme roztopenou čokoládou a môžeme podávať.