Bryndzový posúch (fotorecept)
Autor receptu: akeber
Ďalší recept z knihy Slovenský rok . Recept pochádza z Oravy . Nie je náročný .
45 minút príprava |
30-40 minút na 170 °C |
Postup
- POSTUP : Z dvoch šálok hladkej múky (250 ml ) , 1 dl mlieka , 0,5 dl oleja , vykysnutý kvások z pol kocky droždia, 1 vajca a soli vypracujeme cesto . Ktoré potom necháme vykysnúť na teplom mieste . 45 min. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plechu , ja som použila papier na pečenie nemastila som plech ako je písané v recepte . Necháme kysnúť aspoň 15 min na teplom mieste .
- Bryndzu a kyslú smotanu premiešame , osolíme posypeme mletou rascou .
- Cibuľku nakrájame na jemno a do zlatista popražíme . Dáme do sitka aby prebytok masti odtiekol .
- Natrieme na vykysnuté cesto bryndzu a na vrch dáme cibuľku .
- A šup do rúry na 170 C . Pečieme 30 -40 min .
- Prierez .
- Dobrú chuť !