Bryndzový posúch (fotorecept)

Autor receptu: akeber

Ďalší recept z knihy Slovenský rok . Recept pochádza z Oravy . Nie je náročný .

45 minút
príprava
30-40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. POSTUP : Z dvoch šálok hladkej múky (250 ml ) , 1 dl mlieka , 0,5 dl oleja , vykysnutý kvások z pol kocky droždia, 1 vajca a soli vypracujeme cesto . Ktoré potom necháme vykysnúť na teplom mieste . 45 min. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plechu , ja som použila papier na pečenie nemastila som plech ako je písané v recepte . Necháme kysnúť aspoň 15 min na teplom mieste .
  2. Bryndzu a kyslú smotanu premiešame , osolíme posypeme mletou rascou .
  3. Cibuľku nakrájame na jemno a do zlatista popražíme . Dáme do sitka aby prebytok masti odtiekol .
  4. Natrieme na vykysnuté cesto bryndzu a na vrch dáme cibuľku .
  5. A šup do rúry na 170 C . Pečieme 30 -40 min .
  6. Prierez .
  7. Dobrú chuť !