Slané chuťovky
Slané chuťovky

Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 11. novembra 2017

Recept od Silvie Horeckej, ktorý si vyskúšali výhercovia septembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

230 g (najlepšie nepasterizovaná)
170 g
200 g (kvalitná)
130 g
20 g
1 ks (do cesta)
1 ks (na potretie)
1 menšia hlávka
15 g
125 g
štipka
1 ČL
1 ČL
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu Hokkaido neošúpeme, len umyjeme, vyberieme semienka, nakrájame na kocky, podlejeme troškou vody, pod pokrievkou udusíme do mäkka a necháme vychladnúť.

    Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V miske zmiešame múky, prášok do pečiva, soľ, pridáme zmäknuté maslo a bryndzu, ktorú sme vybrali z chladničky trocha skôr. Pracuje sa lepšie s mäkkou.

    Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme popučenú tekvicu Hokkaido a pretlačíme strúčiky cesnaku cez lis.

    Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme koreniny, vajíčko a všetko vypracujeme rukou na hladké cesto, v ktorom sú však kúsky šupy z tekvice Hokkaido úplne v poriadku.

    Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Odložíme do chladničky odpočívať na necelú hodinu.

    Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plech vyložíme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme na hrúbku maximálne 5 mm. Ideálne 3 - 5 mm. Radielkom alebo nožíkom vykrajujeme asi široké 2,5 cm tyčinky.

    Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom.

    Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov asi 15 minút.

    Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Necháme vychladnúť a nezabudneme na kvalitné vínko k tyčinkám :) Rada na záver: Nepridávame veľa veľkých semienok, ako sú tekvicové alebo slnečnicové, tie sú zdravšie surové.

    Bryndzové tyčinky s Hokkaido tekvicou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Vyskúšam aj s inou tekvicou. Vyzerá to byť špecialita na oslavy a posedenia. Môžu sa piecť aj deň skôr ? Ako chutia neskôr ? Odpovedzte prosím. Ďakujem vopred.
Zajímavý recept, tyčinky s tekvicou musí být výborné, kombinace s bryndzou. Úplně mi tečou sliny, monitor nepustí. Krásná práce! Díky za receptík!
@Motyka (11.11.2017 14:48)

My sme ich jedli v deň, keď sme ich upiekli. Skúšali sme experimentovať s rôznymi kombináciami múk. Jedno cesto sme zarobili viac z celozrnných múk, druhé cesto z múk hladkých. Oba varianty boli naozaj veľmi chutné.
Upiecť ich deň vopred im zrejme neuškodí, ale myslím, že by mohli trošku zvlhnúť, takže nebudú také chrumkavé.
Zaujali ma vo vašom live streame, ktorý som síce pozerala až ex post, no keďže občas zablúdim na Sylviin blog, našla som ich už tam, hoci ešte nebola príležitosť vyskúšať. Super, že si ich môžem dať teraz aj do KK ☺
Redakcia - Andreac - ďakujem za odpoveď, rozšírenú o tie múky. Upečiem a dám vedieť, ako sa to bude správať po tom 1dni.

Pridaj komentár k receptu: