Slané bryndzové pečivo
Bryndzové slané koláčiky
Autor receptu: boise
Milujem slané jednohubky, toto pečivo počas sviatkov vyjedám zásadne ja. Robievam s
bravčovou masťou, so syrom, s ovsenými vločkami,
ale aj s bryndzou. Tieto si tu teraz uložím, nech mám všetky svoje recepty na jednom
mieste.
15 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Z múky, bryndze, masla, vajec a soli vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinku odstáť v chladničke.
- Vyvaľkáme na hrúbku cca 5 mm, vykrojíme drobné koláčiky, ktoré ukladáme na papierom vystlaný plech.
- Vykrojené koláčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom (môžeme do neho pridať trošku soli) a posypeme sezamom alebo mletou rascou.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov do zlata.