Slané bryndzové pečivo

Bryndzové slané koláčiky

Autor receptu: boise

Milujem slané jednohubky, toto pečivo počas sviatkov vyjedám zásadne ja. Robievam s bravčovou masťou, so syrom, s ovsenými vločkami, ale aj s bryndzou. Tieto si tu teraz uložím, nech mám všetky svoje recepty na jednom mieste.

15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, bryndze, masla, vajec a soli vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinku odstáť v chladničke.
  2. Vyvaľkáme na hrúbku cca 5 mm, vykrojíme drobné koláčiky, ktoré ukladáme na papierom vystlaný plech.
  3. Vykrojené koláčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom (môžeme do neho pridať trošku soli) a posypeme sezamom alebo mletou rascou.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov do zlata.