Bryndzové hrebienky z lístkového cesta fotorecept
Roman Pekný a Michaela Zánová
šéfkuchár a cukrárka z hotela Villa Nečas v Žiline, 6. marca 2014
šéfkuchár a cukrárka z hotela Villa Nečas v Žiline, 6. marca 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
9 ks
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto vyvaľkáme na 30 x 30 cm veľký plát. Z takto pripraveného cesta vykrojíme deväť štvorcov s 10 cm stranami.- 2
Bryndzu dochutíme podľa potreby soľou a korením. Pridáme najemno nasekanú pažítku a celé vajíčko.- 3
Na štvorce cesta uložíme pásik plnky, jednu stranu potrieme vymiešaným žĺtkom, protiľahlú na ňu preložíme, stlačením spojíme a v pravidelnej vzdialenosti nakrojíme. Dosiahneme tvar hrebienka. Hrebienky potrieme vyšľahaným žĺtkom a pečieme pri teplote 220 °C asi 15 – 20 minút.- 4
Vareškov tip: Mrazené lístkové cestá dostať v širokom výbere. Nájdite si také cesto, s ktorým budete spokojní. Prednosť by však mali mať hotové nemrazené cestá, ktoré už tiež obchody ponúkajú.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu