Bryndzové hrebienky z lístkového cesta fotorecept

Roman Pekný a Michaela Zánová
šéfkuchár a cukrárka z hotela Villa Nečas v Žiline, 6. marca 2014
Bryndzové hrebienky z lístkového cesta (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
9 ks
porcií
40 minút
príprava
15-20 minút
na 220 °C

Suroviny

300 g
125 g
1 ks (do plnky)
1 ks (na potretie)




Postup

  1. 1



    Lístkové cesto vyvaľkáme na 30 x 30 cm veľký plát. Z takto pripraveného cesta vykrojíme deväť štvorcov s 10 cm stranami.

  2. 2



    Bryndzu dochutíme podľa potreby soľou a korením. Pridáme najemno nasekanú pažítku a celé vajíčko.

  3. 3



    Na štvorce cesta uložíme pásik plnky, jednu stranu potrieme vymiešaným žĺtkom, protiľahlú na ňu preložíme, stlačením spojíme a v pravidelnej vzdialenosti nakrojíme. Dosiahneme tvar hrebienka. Hrebienky potrieme vyšľahaným žĺtkom a pečieme pri teplote 220 °C asi 15 – 20 minút.

  4. 4

    Vareškov tip: Mrazené lístkové cestá dostať v širokom výbere. Nájdite si také cesto, s ktorým budete spokojní. Prednosť by však mali mať hotové nemrazené cestá, ktoré už tiež obchody ponúkajú.

Diskusia k receptu

mariamka
pani kuchari, toto tu na Vareche pecu teenegeri ,, keby bolo aj cesto vase, tak uznam ten kumst
marianna2007
Nevadí. Však je to mňamka. Pre niekoho to môže byť zaujímavá inšpirácia na plnku. Dávam 5*
pupavciatko
veeeeeľmi pekne ďakujem z atyp. práve som kúpila bryndzu a hlboko som sa zamýšľala, aké slané pečivo s bryndzovou plnkou napečiem. zvažovala som veterníčky, ale váš receptík sa mi naozaj zalieča....mám totiž syna Tomáša, dnes má sviatok a príde zo služobky, tak som ho chcela privítať tak ako sa na meniny patrí... vďaka vám viem, čo dnes napečiem....
ivka88
Dnes som pripravovala podla tohto receptu..ale bryndza je po upeceni akasi nevyrazna, co ma dost mrzi, pretoze bryndzu zboznujem...pouzila som Liptov..
evanaaa
Plnka by mohla byť síce aj iná, alebo ju trochu vylepšiť. Len ma zaujala poznámka o hotových nemrazených cestách....ak je myslené cesto chladené, tak to novinka vôbec nie je, ja vlastne len také kupujem, nie mrazené.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia