Bryndzové hrebienky z lístkového cesta (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
9 ks porcií |
40 minút príprava |
15-20 minút na 220 °C |
Postup
Lístkové cesto vyvaľkáme na 30 x 30 cm veľký plát. Z takto pripraveného cesta vykrojíme deväť štvorcov s 10 cm stranami.
Bryndzu dochutíme podľa potreby soľou a korením. Pridáme najemno nasekanú pažítku a celé vajíčko. 
Na štvorce cesta uložíme pásik plnky, jednu stranu potrieme vymiešaným žĺtkom, protiľahlú na ňu preložíme, stlačením spojíme a v pravidelnej vzdialenosti nakrojíme. Dosiahneme tvar hrebienka. Hrebienky potrieme vyšľahaným žĺtkom a pečieme pri teplote 220 °C asi 15 – 20 minút.- Vareškov tip: Mrazené lístkové cestá dostať v širokom výbere. Nájdite si také cesto, s ktorým budete spokojní. Prednosť by však mali mať hotové nemrazené cestá, ktoré už tiež obchody ponúkajú.
|