Bryndzové halušky s cibuľkou (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Je to chutné a obľúbené jedlo mojej rodiny. Viem, že sa podávajú so slaninkou, ale my ich máme radi s cibuľkou. Takéto halušky sa môžu podávať aj s kyslou kapustou.

4 - 5
porcie
15-20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si :
  2. Zemiaky očistíme, postrúhame.
  3. Pridáme múku, mlieko, vajce, soľ a vodu podľa potreby.
  4. Všetko spolu premiešame, cesto máme hotové.
  5. Na sporák dáme vodu, keď trochu vrie, osolíme. Na lopárik preložíme cesto a do vody hádžeme halušky.
  6. Voda nesmie veľmi vrieť, aby sa nerozvarili. Opatrne premiešame, keď vyplávajú hore, vyberieme ich.
  7. Opláchneme pod studenou vodou, necháme chvíľku odkvapkať a potom pokvapkáme spustenou masťou.
  8. Halušky polejeme bryndzou, posypeme cibuľkou a podávama s kefírom. " Dobrú chuť ! "