Bryndzové halušky s cibuľkou (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Je to chutné a obľúbené jedlo mojej rodiny. Viem, že sa podávajú so slaninkou, ale my ich máme radi s cibuľkou. Takéto halušky sa môžu podávať aj s kyslou kapustou.
4 - 5 porcie |
15-20 minút príprava |
Postup
- Pripravíme si :
- Zemiaky očistíme, postrúhame.
- Pridáme múku, mlieko, vajce, soľ a vodu podľa potreby.
- Všetko spolu premiešame, cesto máme hotové.
- Na sporák dáme vodu, keď trochu vrie, osolíme. Na lopárik preložíme cesto a do vody hádžeme halušky.
- Voda nesmie veľmi vrieť, aby sa nerozvarili. Opatrne premiešame, keď vyplávajú hore, vyberieme ich.
- Opláchneme pod studenou vodou, necháme chvíľku odkvapkať a potom pokvapkáme spustenou masťou.
- Halušky polejeme bryndzou, posypeme cibuľkou a podávama s kefírom. " Dobrú chuť ! "