Bryndzové halušky
Bryndzové halušky podľa mojej mamy
Autor receptu: olinecka
Už len slovo bryndza naznačuje, že je to dobrota všetkých Slovákov. Májova bryndza,
lahôdková cibuľka, výsledok je zaručený.
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky očistíme a nastrúhame na strúhadle. Pridáme 1/2 -1 ČL soli, múku, premiešame a urobíme cesto (nie tuhé).
- Do hrnca dáme vodu s trochou soli a necháme zovrieť. Pridáme aj nepostrúhané konce zemiakov. Haluškárom sádžeme halušky do vriacej osolenej vody, varíme pokiaľ nevyplavajú na vrch. Scedíme a môžeme prepláchnuť teplou vodou. Necháme odkvapkať.
- Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou, môžeme nechať trochu na dekoráciu. Slaninu nakrájame na kocky a opražíme do zlatista.
- Hotove halušky dáme do väčšej misy a premiešame s bryndzou. Posypeme opraženou slaninkou, nasekanou pažítkou a cibuľkou. Všetkým dobrú chuť.