Bryndzové halušky podľa Kristíny Nemčkovej videorecept
Bryndzové halušky, ktoré robí Kristína Nemčková, víťazka súťaže MasterChef Česko, nie sú také, aké všetci dôverne poznáme.
Suroviny
200 g |
|
100 g |
|
podľa chuti |
|
400 ml |
|
100 g gazdovská |
|
250 g |
|
4 ks veľké |
|
1 ks |
|
300 g |
|
podľa chuti |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na kocky nakrájané očistené zemiaky rozmixujeme ponorným mixérom, osolíme, pridáme troška rozmixovaných sušených hríbov, vajíčko a zmiešame.
- 2
Postupne pridávame polohrubú múku tak, aby cesto získalo správnu konzistenciu.
- 3
Do vriacej vody nahádžeme halušky pomocou haluškovača. Po uvarení ich vyberieme a preložíme do misy so studenou vodou.
- 4
Bryndzová omáčka: Bryndzu a smotanu za stáleho miešania zohrievame tak, aby sa bryndza úplne rozpustila. V prípade potreby omáčku dochutíme soľou.
- 5
Po miernom vychladnutí prelejeme bryndzovú omáčku do fľaše na šľahačku a natlakujeme dvomi bombičkami plynu. Zatrasením premiešame a necháme chvíľu odležať.
- 6
Hubový vývar: Do malého hrnca dáme variť vodu a pridáme sušené hríby. Povaríme.
- 7
Na panvicu dáme scedené halušky, podlejeme hubovým vývarom, pridáme maslo a za stáleho miešania spojíme maslo s vývarom. Nakoniec prisypeme nakrájanú pažítku.
- 8
Halušky servírujeme spolu s nastriekanou bryndzovou omáčkou a čerstvo rozškvarenými slaninovými kockami.
Tiež bryndzové halušky:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu