Foto: steffi741
Túto skvelú a jednoduchú polievku varím už niekoľko rokov. Je veľmi chutná, ľahká - jarná , zdravá a človek sa z nej dobre napapá. Vymyslela Zobraziť celý popisTúto skvelú a jednoduchú polievku varím už niekoľko rokov. Je veľmi chutná, ľahká - jarná , zdravá a človek sa z nej dobre napapá. Vymyslela som si ju sama na spestrenie jedálnička a každému z rodiny a mojich priateľov veľmi chutí. Varím ju 1 až 2x do mesiaca.
porcií
príprava
Suroviny
3-4 ks |
|
4-6 strúčikov ks |
|
150 g |
|
250 g |
|
2 dcl |
|
6 ks |
|
4 dcl |
|
na dochutenie |
|
na dochutenie |
|
na dochutenie |
|
Postup
-
1
V jednom hrnci - Zemiaky si očistíme, pokrájame na kocky – dobre umyjeme, dáme do osolenej vody a uvaríme do mäkka.
- 2
Do 5 litrového hrnca dáme maslo, pomaly ho topíme ( dávame pozor aby nám neprihorelo) a medzitým si nakrájame cibuľu na jemno, + si pokrájame cesnak. Pridáme do hrnca s maslom a do sklovita smažíme a miešame. Medzitým si bryndzu, smotanu na varenie , nízkotučné mlieko dáme do vyššej nádoby – kde to všetko spolu dobre rozmixujeme, ale pozor nesmie sa nám to vyšľahať. Uvarené zemiaky spolu aj s vodou v ktorej sme ich varili vlejeme do 5 l hrnca k cibuli a cesnaku a chvíľku povaríme. Mixérom všetko v hrnci rozmixujeme , ešte pridáme teplú nie vriacu vodu a pomaly prilievame rozmixovanú bryndzovú zmes so smotanou a mliekom. Dávame pozor, vlievame pomaly aby sa nám bryndzová zmes nezrazila. Dochutíme morskou soľou ( je zdravšia), vegetou, čiernym korením. Ešte takých 5 – 10 min povaríme a môžeme servírovať. Na vrch posypeme vňať čerstvej cibuľky, alebo opečený chlebík. Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu