Brownies bez lepku

novalim - fotkanovalim, 2. apríla 2018. Komerčný recept.
Brownies bez lepku
Foto: novalim

Brownies je koláčik pôvodom z Ameriky, ktorý sa teší čím ďalej tým väčšej obľube aj u nás. Silne čokoládovo-kakaový, hutný, primerane sladký, taký akurát k rannej kávičke na naštartovanie do náročného dňa. A najlepšie na ňom je to, že vôbec nepotrebuje múku, ak – tak len minimum, ktoré sa dá ľahko nahradiť bezgluténovou alternatívou. Vyskúšajte si ho upiecť podľa receptu, ktorý nám najlepšie “chutí”.

20
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

170 g (mäkké)
90 g (nalámaná)
250 g
1 ČL
1 štipka
40 g
50 g (alebo škrob kukuričný)
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Predhrejeme si rúru na 170 stupňov. Plech jemne vymastíme a vystelieme papierom na pečenie tak, aby presahoval cez okraj plechu.

  2. 2

    Maslo dáme do panvice a na strednom stupni ohrievame 3 - 5 minút, až kým nebuble, nesfarbí sa trochu do zlata a nezačne mať jemne orechovú vôňu. Pozor, aby sa nepripálilo.

  3. 3

    Do veľkej misy nalámeme čokoládu, zalejeme roztopeným maslom a po minúte dobre premiešame metličkou. Kým je zmes ešte teplá, vmiešame cukor a vanilku, potom vajíčka a soľ.

  4. 4

    Nakoniec do zmesi preosejeme kakaový prášok a Zlatý Klas. Zamiešame vareškou a nalejeme na pripravený plech.

  5. 5

    Pečieme asi 30 - 40 min na 170 stupňoch, koláč na povrchu popraská, ale to je úplne v poriadku. Skúšame špajlou, či už je zvnútra prepečený. Ak vytiahneme špajlu suchú, tak je.

  6. 6

    Hotové brownies nakrájame a každý kúsok ozdobíme šľahačkou a ovocím.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: