Brownies bez lepku
Foto: novalim
Brownies je koláčik pôvodom z Ameriky, ktorý sa teší čím ďalej tým väčšej obľube aj u nás. Silne čokoládovo-kakaový, hutný, primerane sladký, taký akurát Zobraziť celý popisBrownies je koláčik pôvodom z Ameriky, ktorý sa teší čím ďalej tým väčšej obľube aj u nás. Silne čokoládovo-kakaový, hutný, primerane sladký, taký akurát k rannej kávičke na naštartovanie do náročného dňa. A najlepšie na ňom je to, že vôbec nepotrebuje múku, ak – tak len minimum, ktoré sa dá ľahko nahradiť bezgluténovou alternatívou. Vyskúšajte si ho upiecť podľa receptu, ktorý nám najlepšie “chutí”.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Predhrejeme si rúru na 170 stupňov. Plech jemne vymastíme a vystelieme papierom na pečenie tak, aby presahoval cez okraj plechu.
- 2
Maslo dáme do panvice a na strednom stupni ohrievame 3 - 5 minút, až kým nebuble, nesfarbí sa trochu do zlata a nezačne mať jemne orechovú vôňu. Pozor, aby sa nepripálilo.
- 3
Do veľkej misy nalámeme čokoládu, zalejeme roztopeným maslom a po minúte dobre premiešame metličkou. Kým je zmes ešte teplá, vmiešame cukor a vanilku, potom vajíčka a soľ.
- 4
Nakoniec do zmesi preosejeme kakaový prášok a Zlatý Klas. Zamiešame vareškou a nalejeme na pripravený plech.
- 5
Pečieme asi 30 - 40 min na 170 stupňoch, koláč na povrchu popraská, ale to je úplne v poriadku. Skúšame špajlou, či už je zvnútra prepečený. Ak vytiahneme špajlu suchú, tak je.
- 6
Hotové brownies nakrájame a každý kúsok ozdobíme šľahačkou a ovocím.
Tiež brownies:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu