Cupcakes

Brownie cupcakes s malinovým krémom

Autor receptu: theflyingbaker

Lahodný vláčny čokoládový brownie s úžasne sviežim malinovým krémom.

12
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Malinové pyré: Maliny dajte s cukrom do kastróliku a nechajte chvíľku povariť. Ešte teplé prepasírujte cez sitko, aby ste odstránili zrniečka. Z uvedeného množstva malín vznikne asi 120 – 140 g pyré. Prikryte fóliou a dajte schladiť do chladničky.
  2. Rúru predhrejte na 170 stupňov. Formu na muffiny vyložte papierovými košíčkami. Čokoládu nasekajte a spoločne s maslom rozpustite vo vodnom kúpeli. Zmes premiešajte do hladka a nechajte trochu vychladnúť. Potom prisypte cukor a dobre premiešajte. Vmiešajte vajcia, jedno po druhom, každé vždy dobre zašľahajte. Pridajte vanilku. Nakoniec vsypte preosiatu múku so soľou a dobre premiešajte.
  3. Cesto rozdeľte do 12 košíčkov a dajte piecť do vyhriatej rúry na 20 minút. Stredy cupcakes by mali ostať ešte trochu vlhké. Nechajte vo forme chvíľku vychladnúť, potom opatrne preneste na chladiacu mriežku. 
  4. Malinový krém: Mascarpone premiešajte s malinovým pyré a cukrom. Potom vlejte smotanu a vyšľahajte do tuhého krému. Ku koncu je lepšie šľahať pomaly, aby ste krém neprešľahali. Podľa chuti môžete prisladiť.
  5. Krém preneste do zdobiaceho vrecka a nastriekajte na vychladnuté cupcakes. Môžete ozdobiť nasekanou čokoládou alebo čerstvými malinami.