Broskyňový koláč s medom a medovkou-hrnčekový fotorecept
Foto: afataga
Podobný recept mi dala kedysi kolegyňa, trochu som ho upravila a napadlo ma pridať aj medovku, preto je taký bodkovaný :-) Použiť sa dá Zobraziť celý popisPodobný recept mi dala kedysi kolegyňa, trochu som ho upravila a napadlo ma pridať aj medovku, preto je taký bodkovaný :-) Použiť sa dá hociaké ovocie.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V miske som trochu vymiešala vajcia s medom a vanilkovým cukrom
-
2
Pridala som olej a jogurt rozmiešaný s vodou, v ktorej sa močili hrozienka, aby jogurt a voda spolu boli 200 ml a pomiešala som
-
3
Pridala som múku so sódou a pomiešala, ak by cesto bolo moc husté, treba cvknúť trochu vody
-
4
Pridala som namočené hrozienka a medovku a pomiešala
-
5
Cesto som vyliala na plech s papierom na pečenie
-
6
Uložila som broskyne pokrájané na 1/4-tiny a pokvapkala som ich 2 PL medu
-
7
Dala som piecť na 180° na 20 min.
-
8
A môžeme debužírovať
Upiekla som ho so zaváranými broskyňami, je dobrý, v lete skúsim aj s iným ovocím, ked bude čerstvé.
celkom pekný si upiekla, len škoda , že sa nevieš trafuvať medzi
broskyne.