Broskyňový koláč s medom a medovkou-hrnčekový (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Podobný recept mi dala kedysi kolegyňa, trochu som ho upravila a napadlo ma pridať aj medovku, preto je taký bodkovaný :-) Použiť sa dá hociaké ovocie.
10 porcií |
15 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- V miske som trochu vymiešala vajcia s medom a vanilkovým cukrom
- Pridala som olej a jogurt rozmiešaný s vodou, v ktorej sa močili hrozienka, aby jogurt a voda spolu boli 200 ml a pomiešala som
- Pridala som múku so sódou a pomiešala, ak by cesto bolo moc husté, treba cvknúť trochu vody
- Pridala som namočené hrozienka a medovku a pomiešala
- Cesto som vyliala na plech s papierom na pečenie
- Uložila som broskyne pokrájané na 1/4-tiny a pokvapkala som ich 2 PL medu
- Dala som piecť na 180° na 20 min.
- A môžeme debužírovať