Broskyňové čatní (chutney) (fotrecept)

zolik - fotkazolik, 16. októbra 2018 8:01
Ďalšie recepty »
Broskyňové čatní (chutney) (fotrecept)Foto: zolik

Zrealizované podľa receptu od @Kecemis na základe našej diskusie a aj s jeho dovolením pridávam tento recept na fantastické broskyňové chutney.

30 min
príprava
40 min
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg očistené
1 dcl
2 ks
2 ks
2 ks
3 strúčiky
2 ČL (zázvor) strúhaný
3 dcl
2 dcl
1 ČL
1 KL
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    1 a 1/2 kg ošúpaných broskýň nakrájať na malé kúsky

    Broskyňové čatní (chutney) (fotrecept) - obrázok 1
  2. 2

    a pridať všetky ostatné prísady.

    Broskyňové čatní (chutney) (fotrecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na chutney sa mi najviac osvedčil wok. Všetko zmiesať, nechať zovrieť, stiahnuť teplotu a pomaly do zhustenia variť. Dať do pohárov a 10 minút pri teplote 80 °C sterilizovať.

    Broskyňové čatní (chutney) (fotrecept) - obrázok 3
  4. 4

    Je to vlastne štipľavá a korenistá marmeláda, ktorá sa výborne hodí k pečenému a grilovanému mäsu, k pečenej zelenine a aj k syrom. Týmto receptom ďakujem @Kecemis za ozajstnú lahôdku na našom stole.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist