Brokolicovo-karfiolová polievka

Brokolicovo-karfiolová krémová polievka

Autor receptu: mirkajan

Je mi jasné, že je tu mnoho podobných receptov, v tomto som však urobila malú zmenu s (pre mňa) veľkým chuťovým rozdielom - obvyklú smotanu som nahradila Lučinou.

5-6
porcií
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Brokolicu aj karfiol rozoberieme na ružičky a dáme do hrnca spolu s hlúbmi, ktoré sme zbavili drevitých častí. Zalejeme vývarom len tak, aby zelenina bola zakrytá. Necháme zovrieť a varíme cca 20 minút, kým zelenina nie je mäkká.
  2. Z polievky vyberieme niekoľko ružičiek brokolice, ktoré odložíme bokom. Do polievky pridáme Lučinu a rozmixujeme do hladka. Do polievky pridáme brokolicu, ktorú sme predtým odložili bokom, pretlačené strúčiky cesnaku a necháme prevrieť.
  3. Polievku dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Nakoniec primiešame petržlenovú vňať. Podávame posypané s nasucho opraženými tekvicovými semienkami.