Foto: lair
Preštudoval som si všetky podobné polievky vo Vareche a táto kombinácia tam zatiaľ nie je. Toto je teda môj recept, ktorý som sa naučil Zobraziť celý popisPreštudoval som si všetky podobné polievky vo Vareche a táto kombinácia tam zatiaľ nie je. Toto je teda môj recept, ktorý som sa naučil v južnom Londýne pred 10 rokmi od jedného šefkuchára pochádzajúceho z Maroka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 stredne veľký |
|
1 stredne veľká |
|
1 stredne veľká |
|
2 PL |
|
200 - 300 ml |
|
2 kocky |
|
5 strúčikov |
|
|
|
2 stredne velka |
|
Postup
-
1
Na kocky pokrájanú cibuľu popražíme do zlatista. Pridáme múku a miešame. Pridáme na ružičky rozobratý karfiol, brokolicu, a pokrájanú mrkvu. Zalejeme horúcou vodou, pridáme čierne korenie, bujón a roztlačený cesnak. Hladina vody má byť len zarovno so zeleninou, pripadne tesne nad ňou. Varíme na strednom ohni.
- 2
Polievku varíme prikrytú a po asi 20 minútach skontrolujeme, či je zelenina mäkká. Mrkva sa z tej trojice varí najdlhšie, teda keď už je aj tá mäkká, odstavíme polievku z ohňa.
- 3
Ponorným mixérom potom rozmixujeme zeleninu, kto má rád menšie kúsky zeleniny, skončí skôr s mixovaním. Potom vrátime polievku na oheň, pridáme smotanu, povaríme ešte asi 5 minút, keď je potrebné, ešte dochutíme soľou a polievka je hotová.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu