Brokolicovo-karfiolová krémová polievka

lair - fotkalair, 30. januára 2011
Brokolicovo-karfiolová krémová polievka
Foto: lair

Preštudoval som si všetky podobné polievky vo Vareche a táto kombinácia tam zatiaľ nie je. Toto je teda môj recept, ktorý som sa naučil Zobraziť celý popisPreštudoval som si všetky podobné polievky vo Vareche a táto kombinácia tam zatiaľ nie je. Toto je teda môj recept, ktorý som sa naučil v južnom Londýne pred 10 rokmi od jedného šefkuchára pochádzajúceho z Maroka.

4 - 6
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 stredne veľký
1 stredne veľká
1 stredne veľká
2 PL
200 - 300 ml
2 kocky
5 strúčikov
2  stredne velka




Postup

  1. 1

    Na kocky pokrájanú cibuľu popražíme do zlatista. Pridáme múku a miešame. Pridáme na ružičky rozobratý karfiol, brokolicu, a pokrájanú mrkvu. Zalejeme horúcou vodou, pridáme čierne korenie, bujón a roztlačený cesnak. Hladina vody má byť len zarovno so zeleninou, pripadne tesne nad ňou. Varíme na strednom ohni.

  2. 2

    Polievku varíme prikrytú a po asi 20 minútach skontrolujeme, či je zelenina mäkká. Mrkva sa z tej trojice varí najdlhšie, teda keď už je aj tá mäkká, odstavíme polievku z ohňa.

  3. 3

    Ponorným mixérom potom rozmixujeme zeleninu, kto má rád menšie kúsky zeleniny, skončí skôr s mixovaním. Potom vrátime polievku na oheň, pridáme smotanu, povaríme ešte asi 5 minút, keď je potrebné, ešte dochutíme soľou a polievka je hotová.

Diskusia k receptu

garanco
Polievočka vyzerá chutná (len podľa mojej chuti by som tam nedala cesnak- ten ja nemusím). Vyskúšam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia