Brokolicovo-karfiolová krémová polievka
Autor receptu: lair
Preštudoval som si všetky podobné polievky vo Vareche a táto kombinácia tam zatiaľ nie je.
Toto je teda môj recept, ktorý som sa naučil v južnom Londýne pred 10 rokmi od jedného
šefkuchára pochádzajúceho z Maroka.
4 - 6 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na kocky pokrájanú cibuľu popražíme do zlatista. Pridáme múku a miešame. Pridáme na ružičky rozobratý karfiol, brokolicu, a pokrájanú mrkvu. Zalejeme horúcou vodou, pridáme čierne korenie, bujón a roztlačený cesnak. Hladina vody má byť len zarovno so zeleninou, pripadne tesne nad ňou. Varíme na strednom ohni.
- Polievku varíme prikrytú a po asi 20 minútach skontrolujeme, či je zelenina mäkká. Mrkva sa z tej trojice varí najdlhšie, teda keď už je aj tá mäkká, odstavíme polievku z ohňa.
- Ponorným mixérom potom rozmixujeme zeleninu, kto má rád menšie kúsky zeleniny, skončí skôr s mixovaním. Potom vrátime polievku na oheň, pridáme smotanu, povaríme ešte asi 5 minút, keď je potrebné, ešte dochutíme soľou a polievka je hotová.