Brokolicovo-cuketová polievka s prosciuttom (fotorecept)
Autor receptu: amelie
Inšpirovala som sa receptom z francúzskeho internetu na brokolicovo-cuketovú velouté, čiže krémovú polievku. Namiesto petits suisses som použila 20%-nú kyslú smotanu, biele korenie som vymenila za kajenské a šunku som pridala sama.
4-5 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Je lepšie použiť čerstvú brokolicu.
- Umytú brokolicu rozoberieme na ružičky, mrkvu pokrájame na kolieska, cuketu na malé kocky a šalotky nadrobno a všetko nasypeme do vriaceho slepačieho vývaru. Môžete použiť aj vývar z iného mäsa alebo zo zeleniny.
- Keď je zelenina uvarená, vyberieme niekoľko ružičiek brokolice na ozdobenie, polievku osolíme, okoreníme a rozmixujeme ponorným mixérom.
- Zahustíme smotanou, prípadne ešte dochutíme. Na tanieri polievku posypeme petržlenovou vňaťou a pridáme ružičky brokolice. Navrch dáme nerovnako potrhané pásiky sušenej šunky.