Brokolicová polievka
Brokolicová polievka

Brokolicová polievka

mitzy - fotkamitzy, 9. júla 2017
Brokolicová polievka
Foto: mitzy

Lahodná polievka z brokolice...

4-6
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3-4 ks stredné
1-2 ks väčšia okrúhla
1-1,5 l
100 ml
1 ČL
2 veľké strúčiky
15-20 g




Postup

  1. 1

    Na masle speníme nadrobno pokrájanú jarnú cibuľku, pridáme na kocky pokrájané zemiaky, červenú mletú papriku, miešame a dusíme. Pridáme natrhané ružičky brokolice. Zalejeme vodou. Polievku osolíme a varíme do zmäknutia zeleniny. Ku koncu varenia pretlačíme cesnak, pridáme čierne korenie a premiešame. Na koniec prilejeme smotanu na varenie, necháme prevrieť a polievku z ohňa odstavíme. Keď trochu vychladne, zmixujeme tyčovým mixérom. Ozdobíme bylinkami. Hotovo :) Dobrú chuť!

    Brokolicová polievka - obrázok 1

Diskusia k receptu

haji
Mitzoušku, tvoji polívčičku bych si hned dala, vpašovala bych tam ještě zelený hrášek, haha Ať je to zelenější! Jsem v poslední době na zelené!! Mám jednu reklamaci - není vidět miska - určo máš novou a tajíš design. Oh ty liško podšitá! Krásnou neděli přeji celé rodině i kočičím dámám!
mitzy
@Haji (9.7.2017 14:26) hahaaa tak zelena je super farba :) skusam cez mobil vlepit link na jednu presne pre tvoju zelenu naladu:

 varecha.pravda.sk/recepty...


misky su stare ;)
btw zelena farba je typicka pre veselych vtipnych ludi.
1x haji
mitzy
hm tak pokus nevysiel :) ale v mojich starsich receptoch je aj brokolicovo-hraskova ,:)
1x haji
haji
@Mitzy (9.7.2017 18:51)
Jasné, jsi zlatá! Vybavuji si ji - máš pravdu! V poslední době preferuji zelenou nejen v jídle, ale i v oblečení, doplňcích, prostírání, ubrousky, oh A jsem mlsná jako koza. Ta také preferuje zelené. Mávám.
1x mitzy
marienka44
Môže byť polievočka chutná, ale cesnak do tejto polievky nepatrí, hovorieva moja priateľka, dobrá kuchárka. Ja by som pridala aj 1-2 bobkové listy. Ukladám do KK.
siisa
Milá @Mitzy , brokolicovú polievku robím veľmi podobne, akurát tam nedávam zemiaky. Cesnak tiež jeden dávam. Je to super polievočka :)
1x mitzy
mitzy
@Siisa (13.7.2017 20:50) ;) ďakujem za milý koment, som rada, že ju robíme podobne a že cesnak dávaš i ty!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia