Brokolica so zemiakovou kašou (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Tento recept som našla pred mnohými rokmi v magazíne Život-a(r.1996) potom som časopis niekde zapatrošila, ale jedlo mi ostalo v pamäti. Ked som hľadala vianočné recepty, tak sa naraz objavil. Je to jednoduche jedlo, ale netrufala som si len tak z hlavy jedlo popísať, tak, teraz ho idem variť a presne podla receptu. Je to fajnotka.
1-2 porcia |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny na toto zdravé jedlo.
- Brokolicu rozoberieme na ružičky a v hrnci so slanou vodou ju uvaríme (vodu nevylejeme),budeme ju potrebovať.
- Do kastróla dáme maslo, do sklovita na ňom opražíme nakrajanú cibuľu.
- Pridíme nadrobno nakrájnú brokolicu. Podlejeme vývarom z brokolice, pomiešame, uvediemem do varu a necháme chvilku variť.
- Pridáme zeleninový bujón, muškatový oriešok nastuhaný. Soliť nemusíme, bujon je osolený. Trocha podusíme, potom pridáme asi jednu lyžicu celozrnnej múky na zahustenie.
- nakoniec do kaše vmiešame lyžicu kyslej smotany.
- K brokolicovej kaši sa hodí zemiaková kaša, ktorú uvaríme klasicky, s pridaním masla a mlieka. Dobrú chuť.