Kokosový zákusok
Kokosový zákusok

Brazílsky kokosový zákusok fotorecept

livesmilelove - fotkalivesmilelove, 12. apríla 2020

Tento výborný kokosový zákusok je jedným z tradičných dezertov na brazílskom stole a preto ho prinášam aj k nám na slovenské stoly ;)

8
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 šálka
2 šálky
2 ks
1 šálka
2 PL
1 PL
2 PL
Na polevu:
1 plechovka (Salko)
1 plechovka
1 šálka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Predhrejte rúru na 180 °C, pripravte si ingrediencie.

    Brazílsky kokosový zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymastite si plech, ja používam rozmery 23x33 cm, ale ak máte aj menší, použite ten.

    Brazílsky kokosový zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do misky dajte všetky ingrediencie na cesto a metličkou ručne vymieste hladké cesto.

    Brazílsky kokosový zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vylejte rovnomerne na plech a dajte piecť.

    Brazílsky kokosový zákusok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečte 20 minút alebo keď skúsite pichnúť špáratko do stredu cesta a vytiahnete ho suché. Nechajte vychladnúť.

    Brazílsky kokosový zákusok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V miske vymiešajte kondenzované a kokosové mlieko.

    Brazílsky kokosový zákusok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vychladnuté cesto popichajte všade niekoľko krát vidličkou.

    Brazílsky kokosový zákusok (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Polejte celý povrch zákusku pripravenou zmesou a posypte strúhaným kokosom.

    Brazílsky kokosový zákusok (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Prekrojte zákusok pozdĺžne na pásy. Takto poleva pekne nasiakne aj po okrajoch a do vnútra.

    Brazílsky kokosový zákusok (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dajte do chladničky stuhnúť na min 2 hodiny. Podávajte studené. Dobrú chuť !

    Brazílsky kokosový zákusok (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

marienka44
Na obr.č.1 sú suroviny, naľavo s modrým písmom je v plechovke kok. mlieko. Kde ho dostanem kúpiť? Také som ešte v obchode nevidela.
staja
@marienka44 (13.4.2020 14:07)

Kokosové mlieko dostať v obchodných reťazcoch. Väčšinou je medzi ázijskými potravinami.
viera1
@marienka44 (13.4.2020 14:07)

Toto konkrétne predávajú v zahraničí,je pôvodom z Indie,ale tebe ide pravdepodobne o objem:tak je to 400ml.Inak kokosové mlieko kúpiš v Lidli,má ho v ponuke stále a majú ho aj v Kaufl.,Bille a aj v Tescu.
marsalko
Včera som tento koláč piekla - nezvyknem kritizovať, ale toto je úplne zlý recept - neviem či je to slovenskými produktami , v Brazílii sú asi iné - ale poleva z 1 salka + 1 kokos. mlieko - úplne riedka poleva a bolo jej veľmi veľa. Koláč sa v tom doslova utopil. Spotrebovala som viac ako 1 hrnček kokosu na polevu, len aby som tú plnku "zahustila". Strašne presladený, presladené cesto, presladená poleva. Poleva nestuhla ani za 24 hod, celý som ho vyhodila, škoda surovín...
slavka2012
Vyzerá pekne, ale zo skúsenosti viem, že brazilske zákusky , ktore často obsahujú sladene kondenzovane mlieko
sú strašne kaloricke a presladene, preto ich nikdy nerobím, až na brigadeira, do ktorého treba pridať nesladeny kakaovy prášok.
livesmilelove
@marsalko (14.4.2020 09:58)
dakujem za koment;) tento recept NIE je zly, ta poleva ma byt naozaj riedka a ona stuhne, teda aspon mne stuhla na druhy den ale nevadila mi ani taka riedka... no a presne taky ten kolac ma byt - sladky a stavnaty. sto ludi sto chuti, mne sa podaril :)
livesmilelove
kaloricke je to kondenzovane mlieko, ale napr nase marlenky a podobne su na tom kaloricky mozno aj horsie ;) plus musim reagovat aj na tie ´ presladene ´ zakusky, ved o tom to je, sladke ma byt sladke, do brigadeira sa nic nesladene nedava ved je to prave o tej sladkej explozii v ustach. nemozeme sa predsa stazovat , ze napr nutela je ´ presladena ´... je presne taka ako ma byt a ludom kt maju radi sladke to predsa nemoze vadit. @slavka2012 (14.4.2020 14:21)