Bravčový rezeň v cestíčku z volovca
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Najskôr naklepeme plátky bravčového karé a osolíme. Očistíme zemiaky, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode.
- Z vajec, mlieka, múky a kypriaceho prášku vymiešame hladké cestíčko. Najemno nastrúhame volovec a opatrne vmiešame do cestíčka.
- Naklepané rezne obalíme v múke, pripravenom syrovom cestíčku a vložíme do rozpáleného oleja.
- Uvarené zemiaky scedíme a popučíme najemno. Na panvici roztopíme bravčovú masť a pridáme na plátky nakrájanú žltú cibuľu, ktorú restujeme, kým nemá krásnu zlatú farbu.
- Potom pridáme zemiaky, všetko spolu prehodíme a na záver dochutíme soľou a korením. Pri podávaní ozdobíme nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou.
|