Bravčový rezeň v cestíčku z volovca

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr naklepeme plátky bravčového karé a osolíme. Očistíme zemiaky, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode.
  2. Z vajec, mlieka, múky a kypriaceho prášku vymiešame hladké cestíčko. Najemno nastrúhame volovec a opatrne vmiešame do cestíčka.
  3. Naklepané rezne obalíme v múke, pripravenom syrovom cestíčku a vložíme do rozpáleného oleja.
  4. Uvarené zemiaky scedíme a popučíme najemno. Na panvici roztopíme bravčovú masť a pridáme na plátky nakrájanú žltú cibuľu, ktorú restujeme, kým nemá krásnu zlatú farbu.
  5. Potom pridáme zemiaky, všetko spolu prehodíme a na záver dochutíme soľou a korením. Pri podávaní ozdobíme nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou.