Bravčový paprikáš s fazuľou (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Postup

  1. .Pripravime si zeleninu
  2. Paradajky vlozime do vrelej vody a povarime ich pokial neprasknu.Paradajky osupeme.
  3. Vsetku zeleninu posekame na kocky.
  4. Cibulu posmazime na oleji a posypeme ju primerane celou rascou.Potom pridame cervenu mletu papriku a Ihned ju z ohna odstavime a pridame k nej posekanu kalifornsku papriku a paradajky.Kratko posmazime.
  5. Dalej k tzv.lecovemu zakladu prilejeme podla potreby vodu a vlozime don predosle umyte a nakrajane kocky masa.Tuto zmes varime zhruba 70 minut resp.do uvarenie masa.
  6. Po skonceni varenia jedlo dochutime koreninami.Samozrejme mozete dochucovat podla svojej chuti a uvazenia.Ja som pouzil aj trochu pasty ,,samba oelek",kedze pikantne mozem.A nakoniec do paprikasa namiesame uvarenu fazulu a povarime uz iba minimalne..(ja som ju mal z obchodu uz sterilizovanu)
  7. Pokracujeme pripravou knedle. Do 400 g hladkej muky si namiesame 1 bal. suseneho drozdia, 300 ml vlazneho mlieka,1/2 kl cukru a 1/2 kl soli.
  8. Zmes hnietime cca 3 minuty pokial nedostaneme hladku hmotu.Poprasime ju mukou,prikryjeme ho utierkou a nechame ho kysnut.
  9. Po 45 minutach by sme mali mat uz cesto nakysnute.
  10. Cesto si potom rozdelime na dve casti a vytvarujeme z neho dva bochnicky.Takto ich nechame este podkysnut 15 minut.
  11. Dalsim krokom je pripravit si vacsi hrniec do ktoreho sme naliali primerane mnozstvo vody a umiestnili sme don parak.Hrniec zakryjeme pokrievkou a vodu privedieme do varu.Ked voda zovrie natrieme parak olejom a vlozime don knedlu.Knedla sa bude parit 20 minut.
  12. Hotove knedle.
  13. Želám vám dobrú chuť.