Bravčový bôčik

Bravčový bôčik s marinádou

Autor receptu: betinka60

Ak milujete bravčový bôčik, určite vyskúšajte tento recept.

6
porcií
30 minút
príprava
150 minút
na 180-220 °C

Postup

  1. Celý bôčik obrátime kožou na vrch, ktorú narežeme cca 3 cm kocky hlboké približne 1-1,5 cm, nie prerezať, aby to spolu držalo.
  2. Päť korenín určených na potretie zmiešame a celý bôčik natrieme. Do mäsovej časti bôčika urobíme 4-5 dierok a vložíme do nich cesnak. Cesnak môžeme aj prekrojiť na viac častí a tým pádom urobíme aj viac dierok do bôčika. Navrch rozložíme pokrájanú čili papričku. Bôčik zabalíme do niekoľkých vrstiev alobalu, dáme na plech a pečieme v rúre 2 hodiny pri 180 stupňoch.
  3. Teraz si urobíme jablkovú marinádu. Jablká ošúpeme a nastrúhame na jemno, pridáme ostatné koreniny, poriadne premiešame a varíme na miernom ohni do zhustnutia.
  4. Po 2 hodinách pečenia bôčik z rúry vyberieme, alobal z vrchu odstránime a celý bôčik natrieme jablkovou marinádou a dáme zapiecť nezakryté na 15-20 minút pri 220 stupňoch do chrumkavej kôrky 🙂
  5. Podávame s kyslou kapustou a knedľou alebo len tak s chlebom. Je to neskutočne dobré, mňam :))))