Pečený bôčik
Pečený bôčik

Bravčové výpečky na pive s chlpatými knedličkami fotorecept

petullka - fotkapetullka, 20. novembra 2020
Bravčové výpečky na pive s chlpatými knedličkami (fotorecept)
Foto: petullka

Recept som našla na YouTube, česká Lidl kuchyňa. Oslovili má hlavne tie knedličky. Moje síce nevyzerajú ukážkovo a aj to konečné servírovanie mohlo byť lepšie (“chutnejšie” foto), ale rastúci zúbok môjho synčeka mi nedovolil realizovať sa tak ako by som chcela. No ale na chuti to neubralo, chcela som sa s vami podeliť o recept, lebo ozaj stojí za skúšku.
Zdroj: Videorecept na chlpaté knedličky

3
porcie
90 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
2 ks
10 strúčikov
250 ml
100 ml
Knedličky:
200 g
100 g
2 ks
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na menšie kocky (cca 3x3 cm). Cesnak, cibuľu ošúpeme a cibuľu nakrájame na hrubšie pásiky.

    Bravčové výpečky na pive s chlpatými knedličkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko dáme do menšieho pekáčika, pridáme cesnak, cibuľu, soľ, mleté korenie, rascu a dobre premiešame. Podlejeme pivom a vývarom (prípadne vodou) a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 1,5 hodiny. Mäsko občas premiešame a v prípade potreby podlejeme - takto to bolo v recepte, ja som ho nepremiešala ani nepodliala a bolo skvelé.

    Bravčové výpečky na pive s chlpatými knedličkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečené výpečky.

    Bravčové výpečky na pive s chlpatými knedličkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na knedličky si uvaríme 200 g celých zemiaky, potom ich ošúpeme a nastrúhame do misky, pridáme 100 g ošúpaných a nastrúhaných surových zemiakov, 2 vajíčka a múku.

    Bravčové výpečky na pive s chlpatými knedličkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Knedličky formujeme 2 lyžicami, alebo dlaňou a lyžicou. Prikladám link s videom. Varíme v osolenej vode 6 minút.

    Bravčové výpečky na pive s chlpatými knedličkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tu sú hotové.

    Bravčové výpečky na pive s chlpatými knedličkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    K mäsku som spravila kyslú kapustu, ktorú som pripravila klasicky, teda na masti som opražila cibuľu, pridala kapustu, chvíľu som ju popražila, potom podliala vodou a dusila asi tak 15-20 minút a nakoniec som zahustila nastrúhaným surovým zemiakom.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Varené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
No jo, to je moc hezký recept. Chlupaté knedlíky dělám pouze ze syrových brambor, zkusím i takhle. Nezná někdo prosím originál recept na chlupaté knedlíky? Nevím, které jsou "ty nejopravdovější".
Pěkný receptík, chlupaté knedlíky vyšly předpisově - chloupky vidno a chuť si umím představit. Dobre si navarila! Pěkný postup aj fotečky! Mně by chutnalo. Jsi šikulka!