Bravčové s horčicovo-cesnakovou omáčkou z parného hrnca fotorecept

bibia1 - fotkabibia1, 22. marca 2012
Bravčové s horčicovo-cesnakovou omáčkou z parného hrnca (fotorecept)
Foto: bibia1
7
porcií
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

7 ks
1 ks
7 ks
Omáčka:
1 pl
2 ks - strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové mäso umyjeme, naklepeme, osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a potrieme horčicou z oboch strán. Necháme 15 min. odstáť.

    Bravčové s horčicovo-cesnakovou omáčkou z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko si uložíme na platňu a posypeme ho cibuľkou.

    Bravčové s horčicovo-cesnakovou omáčkou z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vložíme do parného hrnca a zapneme na 45 - 50 min.

    Bravčové s horčicovo-cesnakovou omáčkou z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    5 minút pred koncom položíme na každý kus mäska plátok syra. Ja som vložila aj pár ružičiek brokolice. Syr sa krásne roztečie.

    Bravčové s horčicovo-cesnakovou omáčkou z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zaznie gong. Vývar si zlejeme do hrnca a postavíme na sporák. Necháme prejsť varom, už nesolíme, ani nekoreníme, (šťava z mäska obsahuje všetky chute korenín), len pridáme medzi prsty sušeného oregana, lyžicu horčice, dobre premiešame a zahustíme múkou. Premiešame, odstavíme z ohňa a roztlačíme cesnak, premiešame a zakryjeme pokrievkou. Podávame s ryžou tiež z parného hrnca, pridáme mäsko a podlejeme omáčkou. Dobrú chuť.

    Bravčové s horčicovo-cesnakovou omáčkou z parného hrnca (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: